RESEPI
160 gm butter/margerin (3 sdb))
3/4 cawan gula kastor(boleh kurangkan)
1 1/2 cawan tepung gandum
2 - 3 biji telur gred A
2 sdb seri kaya
2 - 3 sdb susu pekat manis
130 g kelapa parut (agk 1/2 biji )
sedikit pewarna merah,hijau dan kuning.
Caranya2
1. panaskn periuk pengukus
2. Pukul butter + gula hingga kembang
3. Masukkan telur satu persatu
4. Masukkan serikaya, susu dan tepung. kacau sebati, ketepikan.
6. kelapa parut dibahagi kepada tiga bahagian dan warnakan satu persatu.
7. Masukkan kesemua kelapa parut berwarna ke dalam adunan, gaul sebati.
8. masukkan adunan dlm loyang yang sudah di griskan, tutup dengan aluminium foil.
9.kukus selama 1 jam atau hingga masak.
10.Potong apabila kek dah sejuk
SELAMAT MENCUBA
MEMASAK DGN PENUH KASIH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA
1 1/2 cawan tepung gandum
2 - 3 biji telur gred A
2 sdb seri kaya
2 - 3 sdb susu pekat manis
130 g kelapa parut (agk 1/2 biji )
sedikit pewarna merah,hijau dan kuning.
Caranya2
1. panaskn periuk pengukus
2. Pukul butter + gula hingga kembang
3. Masukkan telur satu persatu
4. Masukkan serikaya, susu dan tepung. kacau sebati, ketepikan.
6. kelapa parut dibahagi kepada tiga bahagian dan warnakan satu persatu.
7. Masukkan kesemua kelapa parut berwarna ke dalam adunan, gaul sebati.
8. masukkan adunan dlm loyang yang sudah di griskan, tutup dengan aluminium foil.
9.kukus selama 1 jam atau hingga masak.
10.Potong apabila kek dah sejuk
SELAMAT MENCUBA
MEMASAK DGN PENUH KASIH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA
SUMBER DR MR INTERNET
Tiada ulasan:
Catat Ulasan