entry kali ni.. kek yg mmg gebuss gebass.. kk noly skodeng resepi kek yg enak ni dr My Resepi.. walahhhaaiii lembut teramat keknya.. tq pd yg empunya resepi..mmg brbaloi2 n x rugi sapa yg menerainya.. kek ni kk noly potong ms masih hangat2 lagi, x dan nk tunggu sejuk...ankanda2 kk noly dah x sabar2.. jadinya potong je le.. dijamu ms masih panas..mmg sdp.. tapi klau nk cntik potongn kek tu tunggu sejuk le dulu yeee .. ^___^..
Jom kita tgk resepinya
Bhn2
150 gm tepung superfine or gandum
150 gm gula kastor
1 sdb ovellet
5 biji telur
80 ml air pati pandan (7 helai daun pndan)
80 ml or 2 sdm mentega cairkn
1 sdt baking powder
sedikit pewarna hijau
Cara2
-campurkn telur, ovellet, gula, tepung, serbuk penaik.. pukul hngga kembang n putih.. speed paling tinggi
-kemudian masukkn air pati pandan n sedikit pewarna hijau.. pukul hngga adunn betul2 ringan
-tuangkn mentega cair n pukul sedikit lgi..
-tuangkn adunn dlm loyang yg siap dialas kertas mnyak n di sapu mnyak pd dasar loyang sj..
-bakar pd suhu 160'c pd oven yg dipanaskn trlebih dulu selama 40 or 45 minit or hngga kek msk...
-setelah msk terus keluarkn dr oven n terlangkupkn ats redai seketika.... supaya kek x mendap
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAA.....................
-
Telur tu pakai gred apa??
BalasPadamtelur gred A amelina
PadamSdm tu apa?
BalasPadamSdm tu (sudu makan)
PadamSdm tu (sudu makan)
PadamSdt tu sudu besar mne kak
BalasPadam