alhamdulillah..keknya mnjadi, sdpp, moist n lembut sgt2..
Jom kita terus ke resepinya..
Bhn A di blend halus
1 batang karet
8 biji pisang emas (kk noly gn agk2 1 cwn pisang lenyek)
1 cwn mnyak mask (kk noly guna mnyak jagung
1 cwn gula pasir (kk noly gn gula kastor)
4 biji telur
Bhn B diayak bersama
1 1/2 cawan tepung gandum (kk noly gn tepung kek)
1 sdt soda bikarbonat
1 sdt baking powder
Bhn C
1/2 btg karet dimayang halus (kk noly blend kasar n cmpurkn dlm adunn tadi)
-campurkan bhn A n bhn B.. gaul rata
-loyang dialas kertas mnyak n disapu ngan mntega/mnyak
-bakar adunan dgn suhu 180'c (kk noly guna 160'c) ikut kesesuaian oven masing2 selama or hngga kek msk..
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAAAAAAA.....................
Tiada ulasan:
Catat Ulasan