Bhn2
200 gm mentega
125 gm gula icing
1/2 cawan serbuk almond(badam)
3 cawan tepung kek naik sendiri (self raising flour)
1 biji kuning telur
kacang almond dipanggang secukupnya
almond nibs secukupnya(badam cincang)
coklat masakn secukupnya
Cara2
*mentega n gula icing dipukul sebati..masukkn kuning telur..pukul lagi
*masukkn tepung kek n serbuk almond..gaul sebati..hngga menjadi doh
*bentukkan sedikit doh n isi dgn kacang almond..bentukkn bulat bujur kecil
*bakar biskut pd suhu 160'c selama 20 minit..sejukkn dulu biskut
*cairkn coklat masakan dgn proses double boil
*celupkn biskut dlm coklat masakn n masukkn dlm papercup n taburkn dgn almond nibs..
***biasanya coklat masakn akn mncair dgn sndirinya bila melalui proses double boil..ada jg setengah2 coklat tdk mncair..jadi, masukkn butter dlm coklat masakn tadi..
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAAAAA................
Tiada ulasan:
Catat Ulasan