Bhn2 A
240 gm tepung kek
30 gm serbuk koko
120 gm gula kastor
2 sdt baking powder
1/2 sdt garam halus
Bhn B
240 gm coklat cip
Bhn2 C
2 biji telur
300 ml susu segar50 ml minyak sayurn/jagung
1 sdt esen vanila
Cara2
*ayak bersama bhn2 A..
*masukkn 1/2 coklat cip pd bhn2 A.. gaul rata
*dlm mangkuk brasingn, campurkn semua bhn2 C.. pukul sedikit dgn mnggunakn whisk/gaul rata pun okey
*masukkn bhn2 C sedikit2 dlm bhn2 A tadi..gaul rata, biar mnjadi adunn yg lembut
*sendukkn adunn dlm papercup lebih kurang 3/4 penuh n taburkn sebahagian coklat cip pada adunn tadi
*bakar pd suhu 160'c selama 20 minit or mngikut kesesuaian oven masing2..
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAAAAAA....................
Tiada ulasan:
Catat Ulasan