Bhn2
150 gm tepung superfine or gandum
150 gm gula kastor
1 sdb ovellet
5 biji telur
1 sdt baking powder
80 ml air
80 ml mentega cair or 2 sdm mentega cairkn
1/2 sdt esen pandan
sedikit pewarna hijau
Cara2
-bancuh air dgn pewarna hijau..ketepikn
-campurkn telur, ovellet, gula, tepung, serbuk penaik.. pukul hngga kembang n putih.. speed paling tinggi..15 minit
-kemudian masukkn esen pandan n air bancuhn pewarna hijau.sedikit2 n pukul hngga adunn betul2 ringan
-tuangkn mentega cair n pukul sedikit lgi..
-tuangkn adunn dlm loyang yg siap dialas kertas mnyak n di sapu mnyak pd dasar loyang sj..
-bakar pd suhu 150'c - 160'c pd oven yg dipanaskn trlebih dulu selama 40 or 45 minit or hngga kek msk...
-setelah msk terus keluarkn dr oven n terlangkupkn ats redai seketika.... supaya kek x mendap
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAA..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan