Bhn2
2 cawan tepung gandum
1 cawan kelapa parut (cari yg agak muda n ambil yg putih)
1 cawan santan/air biasa (kk noly letak santan, nk bagi lemak sikit)
air hangat secukupnya/air biasa pun okey
garam secukup rasa (biar rs lemak2 okey)
Cara2
*panaskn oven n acuan yg siap digris mnyak
*gaul semua bhn2 di atas..agk2 mcm nk buat lempeng / kuih cara
*tuang penuh adunan dlm acuan.. tunggu hngga msk..
*buat hngga habis ..setiap kali nk masukkn adunan baru, gris dulu acuan dgn mnyak..
*jika dibakar atas api dapur lagi ngam..lebih tradisional..ada kesan hangit sikit2 dikuih tu..
*dihidangkn brsama2 sambal tumis, rendang daging or ayam..or cicah dgn apa2 pun sdp..
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAA...............
Tiada ulasan:
Catat Ulasan