Bhn2
1 ekor ayam..potong ikut suka
rempah 4 sekawan, bnga lawang,bnga cengkih,kayu manis,buah pelaga
1 bungkus sup bunjut
2 batang serai..diketuk
1 sdb rempah kurma
2 biji kentang..belah 2
1 sdt serbuk lada sulah
serbuk perasa / kiub ayam/pati ayam.... ikut suka
garam secukup rs
air secukupnya
mnyak utk menumis
Bhn2 blend/tumbuk
2 cm halia
1 cm kunyit hidup
5 biji bawang merah
4 ulas bawang putih
Cara2
-pijarkn mnyak..masuk rempah 4 sekawan n bhn blend..goreng kekuningn n naik bau
-masukkn serai..tumis lagi..pelahankn api n masukkn rempah kurma..tumis n kemudian tuangkn air secukupnya
-masukkn kentang n ayam
-masukkn semua bhn2 seperti sup bunjut,serbuk lada sulah,pati ayam n garam
-renehkn ats api hngga ayam n kentang empuk
-seimbangkn rasa..ms mnghidang boleh le taburkn bawang goreng n hirisan daun sup
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAAAAAAAAA..................
Tiada ulasan:
Catat Ulasan