Assalamualaikum n slm sejahtera semuanya.. biskut ni mmg sdp..rapuh n cair di mulut.maybe penggunaan tepung jagung sepenuhnya..jom le kita tgk resepinya..
Bhn2
360 gm tepung jagung
120 gm gula icing
120 gm mentega
1 sdb susu tepung
2 biji kuning telur
1 sdt esen lemon/esen oren
pewarna hijau ( boleh je nk letak warna kesukaan lain)
bhn hiasan (ikut suka ye)
Cara2
*pukul gula icing n mentega..hngga kembang
*tuang esen oren/lemon, kuning telur,..gaul rata
*masukkn susu tepung n tepung jagung..gaul hngga mnjadi doh
*masukkn dlm acuan semperit/acuan bermuncung
*pancutkn doh pd papercup n hias biskut mngikut kreativiti sendiri
*bakar biskut dgn suhu 160'c selama 15-20 minit
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAA..............
Tiada ulasan:
Catat Ulasan