Sabtu, 8 Disember 2012

APAM PISANG


apam pisang kali ni, x berapa mnjadi..kurang gebu..tapiiiii tramat le lembutnya, mewah dgn rasa pisang..maybe kurang tepung n penaik..apa2 pn sedap sangat2 lebih2 lagi makan dgn kelapa parut..habis licin..apa tunggu lagi.. jom tengok resepinya...

resepi

6 biji pisang embun/emas(pisang apa pn okey je)
2 cwn tepung gandum*
1/2 sdt soda bicarbonate*
1/2 sdt baking powder*
1 biji telur
1/4 cwn mnyak
1/4 cwn gula(kemanisan ikut suka)
secubit garam

cara2

-ayak bhn2 brtanda *
-lecek pisang(jgn hancur sgt)
-pukul telur(sikit2 je)
-masukkn gula,garam dlm telur..pukul sikit lgi
-masukkn mnyak n pisang lecek dlm telur tadi
-masukkn tepung..sikit2 n gaul sebati
-tuang adunn pisang dlm loyang/acuan kecil yg siap disapu ngan mnyak
-kukus adunn selama 1/2 jam or sampai masak

SLMT MNCUBA N MMSK

MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA

DAAAAAAA.......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan