Resepi asal dr sifu Masriyahz Syariff...tqvm Mas
RESEPI
4 cwn santan pekat
gula merah dan gula pasir ikut suka
1 helai daun pndan
2 cwn tepung beras pulut (sukatn ni agk cair klau nk pekat lgi boleh ejaskn tepung pulut tu)
-campur semuanya dan tapis kemudian dimasak atas api sdrhana...sntsa kacau hgga msk n pekat berkilat...
taraa siap
SENANG JEEEE...X SUSAH RUPANYA WAT DODOL NI
SELAMAT MNCUBA...
MEMASAK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TRSYNG N TRCINTA..
1 helai daun pndan
2 cwn tepung beras pulut (sukatn ni agk cair klau nk pekat lgi boleh ejaskn tepung pulut tu)
-campur semuanya dan tapis kemudian dimasak atas api sdrhana...sntsa kacau hgga msk n pekat berkilat...
taraa siap
SENANG JEEEE...X SUSAH RUPANYA WAT DODOL NI
SELAMAT MNCUBA...
MEMASAK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TRSYNG N TRCINTA..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan