Isnin, 13 Julai 2015

BISKUT MILO

Assalamualaikum n slm sejahtera swmua pengunjung CRN yg kk noly hargai..jom terus ke resepi..


Bhn2
200 gm mentega
100 gm gula icing
100 gm tepung jagung
100 tepung gandum
50 gm kastad
70 gm milo
1 biji telur kuning
50 gm serbuk badam
*coklat rice untuk hiasan

Cara2
- ayak ketiga-tiga tepung bersama...ketepikan
- pukul mentega + gula icing hingga kembang
- masukkan esen vanilla, kuning telur dan pukul lagi
- masukkan milo dan serbuk badam...gaul sebati
- masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi doh lembut
-cetak dengan acuan kegemaran dan tabur coklat rice di atas biskut
-bakar 160'C selama 20 minit

SELAMAT MENCUBA
MEMASAK DENGN PENUH KASIH SYG,BUAT YG TRSYG DAN TRCINTA

DAAAAAAAAAAA.........





Tiada ulasan:

Catat Ulasan