Bhn2 (loyang kecil)
4 biji telur A
140 gm gula kastor..klau x suka manis boleh kurangkn ikut citarasa sndiri
100 gm tepung superfine / gandum
1 sdt ovellet
1/2 sdt baking powder
1 sdt perisa vanila
sedikit pewarna hijau n kuning
3 sdb mnyak masak
Cara2
-ayak tepung
-pukul telur, gula n ovellet.. hngga kembang n putih..speed paling tinggi ..15 minit
-masukkn vanila...pukul lagi
-masukkn tepung ..pukul lagi 2 minit
-akhirnya tuangkn mnyak.. pukul lagi 2 minit
-tuangkn pewarna kuning hijau,,gaul sikit2 je supaya jadi lorekan kaler ( jgn gaul rata tau)
-tuang adunn dlm loyang yg siap dialas kertas mnyak n disapu dgn mnyak
-bakar adunan dgn suhu 150'c selama 45 min - 1 jam or hngga kek masak..
-oven perlu dipanaskn trlebih dulu
-nk letak kaler lain pun okey..ikut citarasa sndiri
-setelah kek msk..terus keluarkn dr oven... n sisipkn pisau ditepi2 loyang n terus telangkupkan kek ats redai
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAAAAAAAA...........................
Tiada ulasan:
Catat Ulasan