Ahad, 25 November 2012

PUDING JAGUNG




BHN2

1 – 2 jagung dlm tin (cream styles)-sy guna 2 tin
1 tin susu cair
2 cawan gula(kemanisan ikut citarasa sndiri)
2 cawan tepung jagung
2 cawan tepung kastard
6 cawan air (agk2 jgn trlalu cair n jgn trlalu pekat)

Cara2

-Masukkn kedua2 tepung dlm periuk brsama2 dgn gula dan air
-Kacau hngga sebati dan masak di atas api ..sentiasa kacau
-Kemudian masukkan susu cair dan jagung..kacau hngga betul2 masak , pekat dan berkilat
-Seterusnya boleh lah masukkan dlm acuan kegemaran..tnggu sejuk .boleh masukkn dlm peti sejuk...

taraaaa Siap..puding yg paling senang n ringkas

SELAMAT MENCUBA

MMASAK DENGN PNUH KASIH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA


Tiada ulasan:

Catat Ulasan