Ahad, 25 November 2012

PISANG SIRA



RESEPI

bhn2

sesikat pisang raja- 6- 7 biji - belah 2 (sy buat pisang nangka, cri pisang raja xde)
1/2 cwn gula(kemanisan ikut citarasa sndiri)
2 helai daun pandan(simpulkn)
5 or 6 bunga cengkih
sedikit pewarna kuning(jika suka)
1 cwn air
secubit garam

cara2

-masukkn gula n air dlm periuk..panaskn ats api..
-masukkn daun pandanm, bnga cengkih, garam n  pewarna
-bila air gula mula mndidih, masukkn pisang n perlahankn api
-renehkn pisang hinga msk n kuah pekat n brkilat ,,
-tutup api

taraaa siap..

mudah, ringkas, cepat n sedap..

SLMT MNCUBA

MMSK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan