RESEPI
bhn2
sesikat pisang raja- 6- 7 biji - belah 2 (sy buat pisang nangka, cri pisang raja xde)
1/2 cwn gula(kemanisan ikut citarasa sndiri)
2 helai daun pandan(simpulkn)
5 or 6 bunga cengkih
sedikit pewarna kuning(jika suka)
1 cwn air
secubit garam
cara2
-masukkn gula n air dlm periuk..panaskn ats api..
-masukkn daun pandanm, bnga cengkih, garam n pewarna
-bila air gula mula mndidih, masukkn pisang n perlahankn api
-renehkn pisang hinga msk n kuah pekat n brkilat ,,
-tutup api
taraaa siap..
mudah, ringkas, cepat n sedap..
SLMT MNCUBA
MMSK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan