resepi
bhn2
1 kg ketam
3 - 4 cawan santan(dr 1 biji kelapa)
4 biji bawang merah*
3 ulas bawang putih*
1 cm kunyit hidup*
cili api(kepedasn ikut suka)*
2 btg serai(ketuk)
2 keping asam gelugur
garam secukup rs
serbuk perasa (jika suka)
cara2
-blend bhn brtanda *
-masukkan bhn blend, santan, serai n asam gelugur dlm periuk/kuali...n jerang atas api sederhana..sntsa kacau
-masukkan garam
-setelah mendidih, masukkn ketam n renehkn ats api n sntsa kacau
-setelah ketam msk..boleh le dihidangkan
senang je,,,
SELAMAT MEMASAK
MMSK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA
4 biji bawang merah*
3 ulas bawang putih*
1 cm kunyit hidup*
cili api(kepedasn ikut suka)*
2 btg serai(ketuk)
2 keping asam gelugur
garam secukup rs
serbuk perasa (jika suka)
cara2
-blend bhn brtanda *
-masukkan bhn blend, santan, serai n asam gelugur dlm periuk/kuali...n jerang atas api sederhana..sntsa kacau
-masukkan garam
-setelah mendidih, masukkn ketam n renehkn ats api n sntsa kacau
-setelah ketam msk..boleh le dihidangkan
senang je,,,
SELAMAT MEMASAK
MMSK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan