Ahad, 25 November 2012

KEK PISANG



Resepi

Bhn2

1 cawan marjerin
1 cawan gula halus
5 biji telur
1 1/2 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan tepung gandum
1 sudu besar susu pekat manis
2 cawan pisang raja/berangan yg telah dilumatkan
1 sudu kecil perasa pisang atau esen vanila(ikut suka)

cara2

1. pukul marjerin + gula hngga kembang
2. masukkn telur sebiji demi sebiji..pukul hnga sebati kembang
3. masukkan pisang brsama susu dn perasa pisang..gaul sebati
4. sementara tu ayak kedua2 jenis tepung dn seterusnya masukkn dlm adunan tadi sedikit2..n gaul rata...
5. masukkn dlm acuan yg tlh digris dgm mentega atau minyak
6. bakar selama 45 min dgn suhu 160 c -170 c

SELAMAT MENCUBA

MEMASAK DGN PENUH KASIH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA

p/s..ms sy msk kek ni, kt umh ada setandan pisang lemak manis..jdi sy nk cuba gunakn pisang tu ..x yh le nk ke psr cri pisang raja or berangan..boleh le cuma kaler agk kurang kehitaman...rs masih sedap...hehe






Tiada ulasan:

Catat Ulasan