Bhn2
250 gm butter
100 gm gula icing
320 gm tepung jagung
320 gm tepung kastard
1 sdt esen vanilla
5 sdb susu segar
pewarna pink secukupnya
Cara2
-ayak tepung jagung n tepung kastard bersama.. ketepikn
-pukul butter +gula icing hngga kembang
-masukkn esen vanilla..gaul sebati
-tuangkn susu segar..gaul lagi
-masukkn tepung dlm adunn sedikit demi sedikit.hngga mnjadi doh lembut..gaul sebati
-bahagi doh kepada 2 adunn..satu adunn asal n satu dicmpur dgn warna pink
-masukkn kedua2 adunn brsebelahn dlm pencetak semperit n tekan seperti biasa
- bakar biskut dgn suhu 160'c selama 20 minit
SLMT MNCUBA
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAAAAAAA....................
Tiada ulasan:
Catat Ulasan