Bhn2
500 gm tepung gandum
200 gm gula icing
300 gm mentega
3 biji kuning telur
80 gm tepung jagung
1 sdt esen vanila
sedikit pewarna hijau
ceri merah secukupnya
Cara2
*tepung gandum n tepung jagung diayak bersama
*mentega n gula icing dipukul hngga kembang (putih)
*tuangkn esen vanila n kuning telur..pukul lagi..
*ambil 1/3 adunn n tambah dengan pewarna hijau
*masukkn campuran tepung tadi gaul kedua2 bahagian adunan asal n hijau hngga mnjadi doh..sekiranya adunn masih lembut tambah lagi tepung,,jgn le trlebih keras plk ea..
*masukkan adunnan hijau dlm acuan semperit n tekan adunan di atas dulang pembakar
*ambil pula adunan biasa n tindankn ats adunan hijau tadi
*hias dengan ceri merah
*bakar biskut dgn suhu 160'c selama 15-20 minit..
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TESYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAAAAAAAAA.......................
Tiada ulasan:
Catat Ulasan