Bhn2
140 gm tepung superfine/gandum
140 sm gula kastur
5 biji telur
1 sdb ovellet
1 sdt baking powder
50 ml susu cair/segar
2 sdb butter (cairkn)..panaskn ats api
1 sdt perisa keladi
pewarna unggu
Cara2
-campurkn telur, ovellet, gula, tepung, serbuk penaik.. pukul hngga kembang n putih.. speed paling tinggi
-kemudian masukkn perisa keladi n sedikit pewarna unggu.. pukul lagi
-tuangkn susu n mentega cair.. pukul sedikit lgi..
-tuangkn adunn dlm loyang yg siap dialas kertas mnyak n di sapu mnyak pd dasar loyang sj..
-bakar pd suhu 160'c pd oven yg dipanaskn trlebih dulu selama 40 or 45 minit or hngga kek msk...
-setelah msk terus keluarkn dr oven n terlangkupkn ats redai seketika.... supaya kek x mendap
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG, BUAT YG TRSYG N TRCINTA
DAAAAAAAAAAAAAAAA....................
ada serbuk penaikkan,tapi tak tercatat dalan senarai bahan2,,perlu letak ke?sebab saya baru pertama kali nak buat kek ni,maaf saya tanya
BalasPadam