ari tu post dh pindang tumis.. haa ni yg rebus plk..
resepi
bhn2
1/2 kg ikan (ikut le nk guna ikn apa pn)
5 biji bawang merah*
3 ulas bawang putih*
1/2 biji bawang besar*
1 cm halia*
1 cm kunyit hidup*
2 btg serai(ketuk)
cili api/cili merah
2 keping asam geluggur/asam jawa
garam secukup rs
serbuk perasa(jika suka)
cara2
-blend bhn brtnda *
-masukkn dlm periuk bhn blend + serai + air asam + air secukupnya..n rebus hngga mndidih
-masukkn garam n serbuk perasa..
-masukkn cili api n ikan..tunggu mendidih sekali lgi..
siap
SLMT MNCUBA N MMSK
MMSK DGN PENUH KSH SYG BUAT YG TRSYG N TRCINTA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan